Metode lečenja

Metode lečenja 2017-08-22T21:13:33+00:00

The-Obesity-Center

Terapija – Dijeta

dietGubitak težine pacijenata koji su se prijavili u Acıbadem centar za gojaznost ostvaruje se pod kontrolom specijalista za ishranu. Kalorija-dijeta se obračunava na posebno isplaniran način uzimajući sve navike ishrane i zdravstveno stanje svakog pacijenta. Njen cilj je da pacijenti jedu manje porcije u čestim intervalima bez osjećaja gladi. Pacijenti su praćeni od strane specijalista za ishranu u tokom cijelog programa.

Terapija – Vježbanje

Exercise-TherapyGojazni pacijenti uglavnom iskuse zdravstvene probleme tokom fizičkih vježbi zbog ekstremne težine, na primjer, na koljenima zbog ekstremnih opterećenja. Oni navode pacijente da odustanu od daljih vježbi i da dobiju još veću težinu, a samim tim i padaju u začarani krug. Kako bi se takvi pacijenti ponovo naveli da vježbaju i bave se fizičkom aktivnošću bez osjećaja zategnutosti, stručnjaci Acıbadem centra za gojaznost pripremaju posebne programe, kao što su plivanje, podvodna gimnastika, vježbe koje su specifične za zdravstveno stanje pacijenta. Čak i fizička aktivnost samo četrdeset pet minuta može u velikoj meri doprinijeti gubitku težine pacijenta, kada se radi tri puta nedeljno pod kontrolom stručnjaka.

Terapija – Bihejvioralne promene (promena modela ponašanja)

Poseban režim ishrane i programi fizičkih vježbi doprinose gubitku težine pacijenta. Međutim, kako pacijent vidi ove programe kao specifične lijekove samo u odrijeđenim vrijemenskom okviru na kraju se, najčešće, vraća starim navikama i neaktivnom načinu života. Ovim pacijentima se predlože da naprave promjenu u svom stilu života. Njima se daju i neki od jednostavnih primjera promjena načina života kao što su biranje aktivnijih alternativa.