NJEGA SRCA

//NJEGA SRCA
NJEGA SRCA 2017-08-22T21:13:34+00:00

kujdesi-i-zemres

NJEGA SRCA

ACIBADEM centri za liječenje bolesti srca koriste najsavremeniju tehnologiju i metode dijagnosticiranja i liječenja koji značajno povećavaju stopu uspjeha u svim granama kardiologije i kardiovaskularne kirurgije. Naglašavajući da rana dijagnoza spašava živote, skrećemo pažnju na važnost ranog detektovanja bolesti i tačne dijagnoze. Zato su nam veoma važni dijagnostički instrumenti sa naprednom tehnologijom. Među onima koji se koriste su kompjuterizovana tomografija sa duplim prijesekom kojom se vrši srčana angioplastika u roku od šest sekundi, PET skener koji omogućava detaljan pregled srca i Flash CT skener, najbrži uređaj za tomografiju sa najnižim nivoom radijacije u svijetu, koji može da obavlja srčanu angioplastiku za 0,25 sekundi.

Mi predstavljamo uspjeh

Mi dijelimo svoje pokazatelje koji mjere medicinske i administrativne performanse Acıbadem zdravstvene grupe još od 2002.godine. Nama najveći prioritet predstavljaju bezbjednost pacijenata i njihovo zadovoljstvo. Smatramo da se rezultati koje postižemo u oblasti liječenja srca, kao i u svim drugim granama medicine, mogu smatrati smjernicama i vodičem za obezbijeđivanje bolje brige o pacijentima.

  • Na osnovu kriterijuma „Euroskora“ očekivana stopa smrtnosti kod operacija na otvorenom srcu je 3,8%, dok u ACIBADEM zdravstvenoj grupi iznosi 1,6%.
  • Na osnovu kriterijuma „Euroskora“ očekivana stopa smrtnosti kod ugradnje koronarnog bajpasa je 2,7%, dok u ACIBADEM zdravstvenoj grupi iznosi 1%.

Šta je “Euroskor”?

Rizici koji se javljaju kod hirurških intervencija manje ili više se povećavaju kada se obavljaju na sledećim kategorijama pacijenata: starijim ljudima, pacijentima koji su doživeli srčani udar, onima koji su prethodno imali operacije srca, onima koji imaju smetnje kod kontrahovanja i pravilnih otkucaja srca, probleme sa funkcionisanjem bubrega, jetre i pluća, kao i kod dijabetičara. Postoje razni načini iskazivanja rezultata procjene rizika koje pacijent može da ima kod izvođnja kirurških intervencija, objektivno uzimajući u obzir sve faktore rizika. Većina zemalja i zdravstvenih institucija najčešće koristi sistem bodovanja koji primenjuje „Euroskor“.

Sveobuhvatna njega

Naši centri pružaju zdravstvene usluge visokog standarda iz oblasti kardiovaskularne hirurgije za odrasle i djecu.